VÅRA TJÄNSTER

I tillägg till våra egna produkter producerar vi skräddarskydda specialmässingsdelar enligt kundens önskan. Vi erbjuder följande tjänster:

SPECIALPRODUKTER OCH LEGOTILLVERKNING

I tillägg till standardprodukter tillverkar vi komponenter baserat på kundens ritningar. Enligt kundens behov planerar vi produkten i 3D-format och tar hand om hela tillverkningen och leveransen. Vi uppfyller kundens önskemål i form av snabbhet, flexibilitet och hög yrkeskunskap.

 Vårt produktsortiment består av specialmässing- och rörkopplingsprodukter. I huvudsak bearbetar vi avzinkningsbeständig mässing, men vi levererar även produkter i helt blyfri mässing. Vi har en automatiserad maskinpark och vår produktionsprocess är avancerad.

PLANERING

Vi använder SOLIDWORKS 3D i produktplaneringen.

TILLVERKNING AV MODELLER OCH VERKTYG

Gjutmodellerna och verktygen planerar vi med SOLIDWORKS, som är kompatibelt med de flesta 3D-formaten. Ifall kunden har en färdig 3D-konfiguration kan den brukas då vi producerar modellen.

GJUTGODS/VARMEPRESSNING

Vi producerar diverse gjutgods och varmepressar med vår högklassiga varmpressningsenhet. Detta kan vi göra även med kundens egna verktyg.

BEARBETNING

Våra moderna automatiserade produktionsmaskiner möjliggör att vi kan producera komplicerade komponenter som innehåller olika konfigurationer i kombination med borrning, fräsning och svarvning. Med våra automatiserade stångsvarvsmaskiner kan vi svarva även andra material än mässing.

VÄRMEBEHANDLING

Värmebehandlingsugnens bruksvärme är 750 °C. Ugnens innermått är följande: bredd = 1400 mm, djup = 1400 mm och höjd = 800 mm och lastmassan är maksimalt 5000 kg.